Michael Palin blir slått til kommandørridder av St Michael og St Georges orden av prins William i Buckingham Palace i London onsdag. David Mirzoeff/Pool via REUTERS
Del saken

Michael Palin tror han blir den eneste av kollegene fra Monty Python og klassikeren «Riddere av det runde bord» som faktisk blir ridder på ordentlig.

– Jeg blir sannsynligvis den eneste, kommenterte 76-åringen Palin, ifølge BBC , etter at han var blitt adlet av prins William i en seremoni i Buckingham Palace onsdag.

Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix

Python-kollega John Cleese takket nei til både den ikke adelige tittelen kommandør (CBE) i 1996 og et sete i Overhuset i 1999, men det er ikke kjent om han er blitt tilbudt å bli utnevnt til ridder.

Palin – sir Michael fra nå av – innrømmer at han bare så vidt klarte å holde tilbake en fleip da han snakket med hertugen av Cambridge.

For å bli ridder må man gis en av de to øverste gradene i den Den britiske imperieordenen, som har fem grader. Storkorsridder (GBE) og kommandørridder (KBE) er gjevest, da er man adlet og har retten til å tituleres «sir».

Terry Gilliam, Eric Idle og Terry Jones fra Monty Python er fremdeles i live, mens Graham Chapman døde i 1989.