En av bilene som selges på auksjon i Mexico er en Hummer. Foto: Shutterstock
Del saken

Over 80 biler konfiskert fra korrupte politikere og gangstere selges på en auksjon i Mexico denne helgen.

Det er en del av en kampanje mor korrupsjon fra Mexicos venstrevridde president Andrés Manuel López Obrador, som lover at inntektene skal brukes i sosiale programmer til hjelp for fattige miljøer.

– Vi inviterer alle til å delta. Alt som er konfiskert (fra kriminelle) skal bli gitt tilbake til samfunnet, særlig landets fattige, sier López Obrador, som ifølge The Guardian er en god venn av UK Labour lederen Jeremy Corbyn.

Ricardo Rodríguez Vargas er direktør for nyskapningen «Institutt for returnering av tyvgods til folket» og beskriver auksjonen som et forsøk på å sette en stopper for Mexicos omvendte Robin Hood-politikk, hvor «ting ble stjålet fra de fattige og gitt til de korrupte».

Samlet verdi på bilene anslås til opp mot 1 million pund. Auksjonen skal holdes på Los Pinos, en tidligere presidentbolig i Mexico City som mylig er omgjort til et offentlig kultursenter.

I tillegg til bilauksjonen skal også konfiskerte luksushjem og juveler under hammeren. Men det finnes kritiske stemmer, som kaller det hele brød og sirkus, og at det er lite substans i López Obrador’s løfte om å utrydde korrupsjonen i det gjennomkorrupte landet.