Det kan bli forbudt å selge kald øl i Mexico City. Skjermbilde fra twitter.
Del saken

Innbyggere i Mexico city risikerer å måtte slukke tørsten med varm øl, etter at en lokalpolitiker foreslår en ny lov som forbyr salg av kald drikke i butikken, skriver The Guardian.

Lovforslaget sier at butikker ikke lenger skal ha lov til å selge kald øl eller annen drikke med under 7% alkoholinnhold. I tillegg skal alle utsalgssteder pålegges å sette opp plakater som advarer om kraftige bøter for å nyte alkohol på offentlig sted.

Lourdes Paz Reyes står bak lovforslaget som er et forsøk på å tømme byen for såkalte «chelerías», små lugubre utsalg som selger kald øl i store flasker for lave priser, ofte med plastikkglass på kjøpet.

Meksikanere reagerer med latterliggjøring, sjokk og raseri, og hashtagen #ConLasCervezasNo (Ikke kødd med ølen vår) trender på Twitter:

Oversatt: Det er utrolig at våre lovgivere klarer å tenke ut så mange idiotiske forslag uten at de er i stand til å løse de virkelige og alvorlige problemene i CDMX (Ciudad de México) og hele Mexico.

Men tilhengerne av lovforslaget peker på at den store tilgangen på billig alkohol skaper mange problemer, særlig er drikking på offentlig plass svært utbredt, og alkoholbruk fører også med seg kriminell og antisosial opptreden.

Hvem vet: Kanskje enda flere meksikanere føler for å utvandre hvis denne loven blir vedtatt? Nedenfor en liten film for de som forstår spansk: