St. Lucia, Karibia. Illustrasjonsfoto. Shutterstock.
Del saken

Et cruiseskip med nesten 300 passasjerer og mannskaper i St. Lucia i Det karibiske hav er satt i karantene på grunn av et tilfelle av meslinger på skipet.

En kvinnelig ansatt på cruiseskipet Freewind har fått påvist meslinger og er satt i isolasjon, opplyser helsemyndighetene på øystaten St. Lucia, skriver NBC News. Tilstanden til kvinnen skal være stabil.

Skipet ble satt i karantene mandag etter mistanker om meslinger, noe som betyr ingen om bord har fått lov til gå i land på St. Lucia. Bekreftelsen om meslinger kom først onsdag.

– Meslinger en svært smittsom sykdom. Enhver som ikke er vaksinert mot sykdommen kan bli smittet. Det er derfor sannsynlig at det er flere om bord som kan ha blitt smittet, sier Merlene Frederics-James ved landets helsemyndigheter i en uttalelse.

Frederics-James sier de jobber tett med Den panamerikanske helseorganisasjonen PAHO og den karibiske helseorganisasjonen CARPHA.

Myndighetene sier i en uttalelse at de ikke har lov til å nekte cruiseskipet i å forlate St. Lucia. Ifølge NBC News skal skipet seile fra St. Lucia torsdag.

En talsperson for cruiseskipet, som eies av Scientologikirken, har ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor den amerikanske TV-kanalen.