(Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Del saken

Bedrifter som har minst en tredjedel kvinner i ledelsen er i gjennomsnitt ti ganger mer lønnsomme enn selskaper med kun menn i ledelsen, skriver E24.

De baserer seg på en britisk undersøkelse. Selskaper med kun menn i ledelsen har en gjennomsnittlig fortjenestemargin på skrale 1,5 prosent. Til sammenligning har selskaper med minst en tredjedel kvinner i ledergruppen en gjennomsnittlig fortjenestemargin på hele 15,2 prosent, heter det i næringslivsavisen E24.

De har også hentet inn norske stemmer:

– Det er veldig bra at slike rapporter kommer, men funnene er ikke noe nytt, sier Marie Louise Sunde. Hun har igangsatt flere kampanjer med fokus på «stereotypier og ubevisste fordommer mot kvinner i næringslivet».

Sunde sier at hun tror at mange lblir overrasket når de leser slike rapporter og at det skyldes de «ubevisste fordommene» mange har.

– Flere ser kanskje underbevisst på kvinner som dårligere ledere eller styremedlem enn menn, og de blir da overrasket når de ser at de gjør det godt og til og med bedre, sier hun.

Det vites ikke om undersøkelsen har sett på andre faktorer ved disse selskapene enn at de hadde så mange kvinner i ledelsen.