Foto: Pixabay
Del saken

En ny studie fant bakterier i alle prøver av menns skjegg, og halvparten hadde bakterier som anses som helsefarlige. Faktisk hadde hunder lavere nivåer av skadelige mikrober.

Morsomt nok er det ikke lenge siden vi kunne se på TV at det ikke var anbefalt å ha hunder i sengen, siden det skapte skadelige bakteriekulturer under dynene. Nå bør kvinner kanskje tenke seg om to ganger før de slipper en skjeggete mann inn mellom laknene.

Dette er muligens dårlig nytt for hipstere og rettroende muslimer, men kanskje gode nyheter for glattbarberte, kristne konservative eller ferske rekrutter i militæret.

Studien som omtales i Daily Mail avvises av rasende skjeggtilhengere som et utslag av pogonofobi – altså irrasjonell frykt for skjegg. Det er vel få som lar seg skremme av hipsters, det verste de kan gjøre er vel å søle hjemmebrygget øl på deg. Men selvsagt er det nok noen som lar seg skremme av ekstreme muslimer, slik som den tidligere kjæresten til nyhetsredaktøren i TV2.

Arfan Bhatti, tidligere kjæreste med TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække

Keith Flett er grunnlegger av Beard Liberation Front og jobber mot diskriminering av de hårete menneskene. Han nekter å akseptere at skjegg er uhygienisk:

– Det virker som at det er en endeløs strøm av negative historier om skjegg, dette tyder på at det handler mer om pogonofobi enn noe annet.

Et godt eksempel på at pogonofobi muligens eksisterer er da Tom Ruud og Reinhard Rye tok opp kampen mot Gillette, og forsøkte erobre det lukrative barberhøvelmarkedet med kampanjen «Trust is clean shaven». Kampanjen fikk stor oppmerksomhet, og de vant priser, men de glemte å fortelle hvorfor man måtte bruke Ruud & Rye sine barberhøvler for å oppnå tilliten. Så etter fem år og 65 millioner i tap måtte de legge barberhøvlene på hylla.

Nedenfor en kort video fra det franske mesterskapet i skjegg: