Illustrasjonsfoto: StockSnap
Del saken
Flere studier har vist at kvinner liker menn med skjegg og at det også er helsemessige fordeler ved å ha skjegg, skriver den engelske avisen Mirror.
Uansett hva du privat måtte mene: Vitenskapen har gjort noen nylige funn som tyder på at å ha et skjegg er bra for deg på flere måter enn en.
I 2018 ba Journal of Evolutionary Biology en gruppe kvinner om å vurdere menn. Hver mann ble fotografert, rent barbert, med fem dager vekst, ti dagers ansiktshår, og deretter fire ukers skjegg. Ifølge studien foretrakk alle kvinnene menn med ansiktshår.
Beskytter mot solen
Skjegg kan være mer attraktivt for kvinner som vurderer langsiktige relasjoner. Å ha skjegg kan også ha andre fordeler enn å være attraktiv for kvinner. Skjegg gir beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler, og blokkerer rundt 90-95 prosent av UV-strålingen.
Det betyr ikke at du kan droppe solkrem, men å ha et skjegg gir ekstra beskyttelse mot solens skadelige stråler. Å holde huden frisk og beskyttet mot solen er en av de største faktorene i å se ung ut.