Forholdet mellom mor og barn er som regel svært nært. For nært, mener en del menn: I hvert fall hvis det ikke er ditt eget barn. Illustrasjonsbilde. Pixabay/neildodhia
Del saken

The Sun har snakket med menn som innrømmer at de foretrekker prostituerte i stedet for å innlede et forhold til single mødre.

Single mødre er dyrere i drift enn prostituerte, og kroppene er heller ikke like tiltrekkende. Dessuten risikerer man at barna deres kommer inn på soverommet mens man har sex. Dette er noen av grunnene menn foretrekker prostituerte, noe The Sun betegner som «skandaløst».

Men også andre grunner nevnes. Jonathan Cass (52) sier han unngår single mødre, da han ikke har interesse av å være «nest best», og viser til at det er en trend at barna alltid kommer først, og at kvinnene lever for sine barn. Vel og bra, men ikke så tiltrekkende ifølge Cass.

Andre menns avkom

Et annet argument er manglende vilje til å betale for og ta vare på en annen manns avkom. Det antydes at single mødre kun er ute etter å bli forsørget, og at det hele er et spill for å sikre en god framtid for barnet. Mannen blir derfor ikke et mål i seg selv, men et middel.

At kroppen forandrer seg etter en fødsel er forsåvidt greit, det er et offer disse mennene er villige til å akseptere. Men kun hvis det er som følge av egne barn. Å plukke opp restene etter en annen mann, inkludert kvinnens mindre attraktive kropp OG forsørgerbyrde for en annen manns barn blir bare for mye.

Det følelsesmessige spiller også inn. Enkelte av mennene fremhever at de ikke ønsker å måtte opptre som en farsfigur for barn som ikke er deres egne. Noen av disse har egne, voksne barn og føler seg ferdige med farsrollen. Andre forstår ikke helt hvordan de skal forholde seg til barn som «tilhører» en annen mann.

Upålitelige kvinner

Det er også en del som stiller spørsmål ved kvinnene, om de er noe å samle på siden de åpenbart har mislykkes i å skape en trygg og god kjernefamilie for sitt avkom. Og hvis du oppnår et nært og godt forhold til barna, så har du absolutt ingen rettigheter hvis moren plutselig bryter ut av forholdet.

Sannsynligheten for at dette skal skje er relativt stor: Hun har tross alt gjort det før. Mannen ender derfor opp med en situasjon hvor man tar 100 % risiko, men får 0 % ROI (return on investement). En dårlig deal, altså. Slik argumenterer disse mennene.

Det er to millioner single foreldre i Storbritannia. 91 prosent av disse er kvinner.

Nedenfor kan du se en video om temaet: