Det kan ikke være usunt å hvile øynene sine på noe så vakkert? Illustrasjonsfoto, Pixabay
Del saken

Noen av oss har selvsagt visst det lenge, men nå er det vitenskapelig fastslått: Det er sunt å stirre på pupper, skriver TV2.

En tysk undersøkelse viser at de som så på pupper daglig hadde både færre hjerteproblemer, lavere hvilepuls og lavere blodtrykk. Om slike studier er nødvendig er et helt annet spørsmål.

«Til ettertanke er det selvsagt at det er TV-stasjonen Fox News som melder om dette funnet. De er jo ikke akkurat kjent for å være etterrettelige og ballanserte (sic)», skriver TV2.

Som om TV2 er etterrettelige og balanserte. De kan jo ikke stave ordet «balansert» engang.

Forøvrig er nyheten om helseeffekten av å stirre på pupper ikke en nyhet. Allerede i år 2000 var dette tema for en såkalt faktasjekk. Det er snakk om en undersøkelse utført av Dr. Karen Weatherby en gang på 90-tallet. Det viser seg at det hele var en bløff.

Men merk: Dette betyr ikke at menn bør slutte å stirre på bryster. Det betyr dog at journalister i TV2 burde lære seg å bruke et minutt eller to på google.

For ordens skyld: Vi er klar over at artikkelen i TV2 er fra 2011, men det er tross alt over ti år etter at saken var avslørt som såkalt hoax.