Megan Markle og Prins Harry. Foto: Rex/ Shutterstock/ Scanpix
Del saken

Til Sky News bekreftet en representant for det britiske kongehuset at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ikke skal feire jul med dronningen i Sandringham dette året.

– De har tilbrakt de siste to julefeiringene på Sandringham, og de kongelige høyhetene vil nå tilbringe årets høytid, som en ny familie, sammen med hertuginnens mor Doria Ragland (63), uttalte talspersonen overfor Sky News.

Feirer i USA
Hertugparet og sønnen Archie Mountbatten-Windsor (7 md.) reiste til California i slutten av november for å feire Thanksgiving, men planlegger også å tilbringe julen der, i forbindelse med parets seks uker lange pause fra offentligheten.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at julefeiringen med hertuginnens mor trolig er nøye planlagt.

– Jeg er sikker på en rolig julefeiring med bare Meghans mor, er et helt bevisst valg. Både Meghan og Harry har fortalt at de er er inne i en vanskelig tid, og da er nok en rolig feiring å foretrekke foran en kongelig versjon med hele storfamilien samlet, forteller Vagle.

Det spekuleres på  om det er amerikanske eller britiske tradisjoner prinsen og hertuginnen kommer til å adoptere nå som de er blitt foreldre.

– Vi vet lite om hvordan prins Harry og hertuginne Meghan kommer til å feire sin første jul som foreldre. Men det som er sikkert, er at lille Archie kommer til å bli midtpunktet! Jeg vil tro de gjør som de fleste andre par, blander litt av begges tradisjoner, forteller Vagle.