Oslo 20180831. Filmen "Skjelvet" har premiere på Colosseum kino i Oslo fredag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Del saken

«Skjelvet» braket inn til å bli tidenes nest største åpningshelg for en norsk film – kun slått av «Kon-Tiki».

155.459 publikummere kjøpte sist helg billett for å se at Oslo ble mer eller mindre lagt i ruiner i «Skjelvet».

– Dette er årets beste åpningshelg og nummer to noensinne, sier direktør i Film & Kino, Guttorm Petterson til Dagbladet, og sikter til at 2012-filmen «Kon-Tiki» hadde 164.804 besøkende i åpningshelgen – og innehar dermed fremdeles rekorden.

«Skjelvet» er oppfølgeren til kinosuksessen «Bølgen» fra 2015, som med over 800.000 solgte kinobilletter regnes som den fjerde mest sette norske kinofilmen i moderne tid. Ifølge pressemeldingen knuste «Skjelvet» også «Bølgen»: Filmen som skildret flodbølgen som skyllet over Geiranger, dro «bare» 136.232 kinogjengere i sin åpningshelg.

Produsent Martin Sundland i filmselskapet bak begge filmene, Fantefilm, sier til Dagbladet at det blir «champagne på kontoret» i kjølvannet av rekordtallene.

– Vi er veldig glade for at publikum viser så stor interesse for noe veldig mange har jobbet veldig hardt med. Åpningshelgen til store filmer som «Bølgen», «Max Manus» og «Jul i Flåklypa» er knust. Helt utrolig, sier Sundland.

[email protected]