Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Dagen etter en real fyllekule er det mange som synes pizza og burger med mye salt og fett er fryktelig godt. Likevel er det ikke dette du bør spise.

Kroppen er gjerne dehydrert etter en fest, og derfor vil mye fett og salt bli en ekstra belastning for leveren din. Videre er alkohol uttørrende, og tapper deg for mineraler som kalium. Hva bør du spise etter en fuktig natt på byen? Livstilsmagasinet KK har noen tips.

Ettersom alkohol er vanndrivende, mister kroppen mange viktige mineraler og vitaminer etter et større inntak. En matvare som kan gi deg tilbake en god del av disse er havre. Med havre får du påfyll av B-vitaminer og andre essensielle mineraler som magnesium, kalsium og jern. En skål med havregrøt kan altså være lurt å lage i stand når fyllesyken står på som verst.

Les også: Derfor går ikke alkohol og orgasme hånd i hånd

Meieriprodukter

Meieriprodukter kan også ha en positiv effekt på fyllesyke, da de inneholder kalium, som de fleste får nok av gjennom den vanlige kosten. De som drikker mye har imidlertid godt av et ytterligere tilskudd av dette. Avokado, bønner og bananer kan også være en god kilde til kalium. Bananer kan også være en god kilde til magnesium, som også kommer godt om du er bakfull. 

Proteiner

Det kan også være bra å spise mat med høyt proteininnhold dagen derpå. Det vil hjelpe kroppen med å bryte ned avfallsstoffene alkoholen har fylt den med. Egg, kylling og rødt kjøtt inneholder mye proteiner, og er derfor bra å spise. Det samme gjelder ost og andre meieriprodukter. 

Om du vil unngå den verste bakrusen, er det viktigste man bør gjøre å drikke mindre, drikke et glass vann mellom hver enhet alkohol, spise et godt måltid før man drikker og få seg en god natts søvn når man tar kvelden etter festingen.