Fotocred: Pixabay/ StockSnap
Del saken

Hva har disse matvarene til felles: vannmelon, laks, chili, jordbær, muskatnøtt, østers, muslinger og hummer? Svar ifølge MSN.no: De gir deg et bedre sexliv. Kineserne ville nok i tillegg nevnt haifinnesuppe. Så bare prøv.

Ønsker du å gi sexlivet ditt et ekstra løft anbefaler MSN at du legger om kosten din slik at du får mer energi, sterkere orgasmer og økt sexlyst gjennom å teste ut den nevnte supermaten. I tillegg vil en drikke som kaffe også ha en positiv virkning.

Østers trekkes ofte frem i denne sammenhengen, i likhet med muslinger, fordi de inneholder sink og fosfor, som både utløser det mannlige hormonet testosteron og øker utskilling av fukt i skjeden.

Vannmelon inneholder aminosyren l-citrullin, som hjelper kroppen med å utvide blodkarene og øke gjennomstrømningen av blod.

Laks inneholder store mengder omega-3 fettsyrer som er bra for blodsirkulasjonen som er helt nødvendig for at menn skal kunne oppnå ereksjon og for at kvinners klitoris skal kunne stimuleres riktig. Et måltid med laks og asparges er helt perfekt for å fremme sexlysten siden asparges bidrar til å holde hormoner som testosteron, østrogen og progesteron i omløp.

En annen (meget viktig) aminosyre, som er avgjørende for å få ereksjon, er L-arginin. Mangel på denne aminosyren minsker sexlysten. Du finner den i fisk, nøtter, kjøtt og frø.

Chili gjør oss varme og opphisset, stimulerer blodsirkulasjon og nerver som igjen gjør oss ekstra følsomme. Dessuten setter krydderet fart på endorfinene som er kilden til kroppslig nytelse og velvære, skriver nettmagasinet.

MSN refererer til et studie som undersøkte hvilken farge menn blir mest tiltrukket av. Nummer en farge var rødt. Derfor anbefaler MSN kvinner å spise jordbær foran menn

Om muskatnøtten sies det at den kan øke både lysten og potensen. Men vær oppmerksom på mengden, bruk kun en halv nøtt av gangen, anbefaler MSN. Mer enn det kan være direkte skadelig for mennesker siden muskatnøtten inneholder amfetaminlignende substanser.

Hummer er ikke bare utrolig lekkert og luksuriøst, den er også rik på sunne stoffer som er koblet til sexlysten. Det høye innholdet av sink har vist seg å øke menns sexlyst, og blandingen av sunne fettsyrer øker følsomheten hos både menn og kvinne