Prinsesse Märtha Louise skriver på Instagram at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek, også kjent som Durek Verrett eller Derek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
Del saken
I et innlegg på Instagram skriver prinsesse Märtha Louise at hun ikke lenger skal bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger.

Det har vært mye diskusjon rundt prinsessens bruk av tittelen under hennes turné med kjæresten Durek Verrett i vår.

I forbindelse med turneen «The Princess and the Shaman» opplyste Slottet 16. mai til NRK at de ville ha dialog med prinsessen om bruk av tittelen i kommersiell sammenheng. Senest 18. juni bekreftet kong Harald overfor kanalen at Kongehuset forsøkte å få til en ordning.

Nå bekrefter prinsesse Märtha Louise at kongefamilien har konkludert, og at familien har funnet ut at det er best at det blir gjort noen endringer. Dette bekrefter også Kongehuset på sine nettsider.

Skal kun bruke Märtha Louise

– Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger, skriver hun på Instagram.

Det betyr at prinsessen i alle kommersielle sammenhenger fremover kun bruker navnet Märtha Louise. Prinsessen mener dette er en god løsning.

– Det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset og at jeg dermed har skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet.

Omstridt turné

12. mai opplyste prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett at de er kjærester. De to hadde også et samarbeid som omfattet en foredragsturné ved navn «The Princess and the Shaman». Turneen førte til debatt om bruk av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng.

På lederplass oppfordret Fædrelandsvennen henne til å gi fra seg prinsessetittelen, noe prinsessen på God Morgen Norge avviste at var aktuelt å gjøre.

– Jeg er en prinsesse, og jeg er født inn i denne familien. Jeg har valgt denne livsstilen, og det er min måte å tjene penger på. Andre som gjør lignende ting får penger for det, og det gjør jeg også, sa hun.

Prinsessens nye kjæreste og kompanjong Durek Verrett skapte på sin side debatt vedrørende sine påståtte evner. Forbrukertilsynet sa i mai at de ville følge nøye med på hva paret lover under foredragsturneen.