Victoria`s Secret slik vi er vant til å se dem. Shutterstock
Del saken

Ed Razek slutter i jobben som markedssjef i Victoria’s Secret etter at undertøysmerket tok i bruk en transkjønnet modell.

Valentina Sampaio, en 22 år gammel modell fra Brasil, delte et bilde av seg selv på Instagram hvor hun ble fotografert for undertøysgiganten. Hun skrev også:

– Stopp aldri å drømme!

Ed Razek (71) kom i søkelyset i fjor etter at han mente Victoria’s Secret aldri kunne ha en transkjønnet modell, siden Victoria’s Secret selger drømmer. Han avviste også å ta i bruk såkalte Plus Size-modeller, fordi han mente de ikke passet inn i imaget til Victoria’s Secret, og fordi kundene ikke var interessert. Han måtte senere krype til korset og be om unnskyldninger for sine «ufølsomme» bemerkninger.

Ed Razek regnes som et av de aller viktigste navnene i motebransjen. Han har personlig håndplukket modellene til undertøysvisningene i 15 år. Men nå er hans tid forbi, takket være en ung, transkjønnet modell fra Brasil.

Victoria’s Secret har den senere tid møtt kritikk i kjølvannet av kampanjer som #MeToo og Time`s Up. Kritikken gikk blant annet på at modellene var alt for tynne.