Artist Maria Mena på the Nighthawk Diner på Grünerløkka i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken

Artisten Maria Mena (32) raser mot en tyrkisk kirurgisk klinikk, etter å ha fått tilbud om gratis operasjon.

Artisten omtaler en melding hun fikk lørdag morgen i en post på Instagram. Meldingen kom fra en kirurgisk klinikk i Tyrkia, og inneholdt et tilbud om samarbeid og gratis kosmetisk operasjon. Mena ble tilbudt konsultasjon, transport og opphold på et firestjerners hotell.

Videre hadde klinikken lagt ved en liste over ulike behandlinger som artisten kan velge mellom. Dette inkluderte så vel ansiktsbehandlinger som brystforstørrelser og neseoperasjoner.

Denne meldingen fikk Maria Mena til å reagere sterkt. Artisten har tidligere slitt med en spiseforstyrrelse, og mener at denne typen kroppspress er skadelig.

– Jeg orker rett og slett ikke gå inn på hvor skadelig sånne ting som dette kan være på et slikt sinn, men du kan tenke deg, skriver hun

32-åringen skriver at hun kan promotere produkter hun liker, og som hun får gratis. Men plastisk kirurgi er utelukket.

– Jeg er ikke ufeilbar, men kosmetiske operasjoner og plastisk kirurgi er det motsatte av det jeg ønsker å vise.

Kroppspress

VG har vært i kontakt med den tyrkiske klinikken, som i etterkant av Menas reaksjon har beklaget meldingen.

– Vi ønsker ikke å tvinge på folk noe de ikke har lyst til, men åpner opp muligheten ved å nevne andre alternativer – som for eksempel ansiktsbehandling, sier en representant for klinikken til tabloidavisen.

Om hvorvidt promotering av plastisk kirurgi er med på å øke kroppspresset i samfunnet, ønsker ikke representanten å kommentere.