Selv Eiffeltårnet fikk lyst på en maraton og litt vin og ost. Skjermddump fra video.
Del saken

Marathon du Medoc tar 8.500 løpere gjennom vakre vingårder i vinområdet nord for Bordeaux. Underveis er ikke vann og energibar som står på menyen.

Løpet blir arrangert for 35. gang nå til høsten, 7. september. Ruten går gjennom de berømte vinmarkene med innlagte stopp hos 50 ulike «chateaux» for smaking av vin, østers, franske oster og biff, skriver Daily Mail. Føler du for noe søtt underveis blir du tilbudt druer og iskrem.

Vakre omgivelser. Foto: Shutterstock.

Deltagere må kle seg ut

I tillegg er det et nytt tema hvert år, som sier hvilke type antrekk man skal iføre seg. Alle må kle seg ut. I 2019 er temaet «superhelter».

Reglene tilsier at vinnerne i både kvinne- og herreklassen belønnes med sin egen vekt i vin fra Medoc. Men også de med best antrekk blir premiert.

Ta gjerne med gitaren!

Ikke noe stress

Deltagerne får seks og en halv time på seg til å fullføre før målområdet stenges ned, ifølge arrangørene burde det gi gode muligheter til å gjennomføre selv for en nybegynner.

Det er også musikkinnslag og annen underholdning underveis. Hele 55.000 tilskuere bivåner sirkuset.

Som en deltager med et tomt vinglass sier: Det er tomt, jeg må komme meg til neste stopp. Hvor mange som kmmer edru til mål nevnes ikke.

Her et kort stemningsbilde fra fjorårets løp: