MMA-utøveren Fallon Fox. Biologisk mann som slåss mot kvinner. Skjermdump YouTube
Del saken

Den biologiske mannen Fallon Fox har to ganger påført sine kvinnelige konkurrenter brudd på hjerneskallen. Nå hylles hun som tidenes modigste atlet.

Outsports er en nettside som fokuserer på LGBT-utøvere i sport. I en artikkel hylles MMA-utøveren som «den modigste atleten i historien».

MMA står for «Mixed martial arts», og er en fullkontakt-kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker, stående og på bakken, fra en rekke andre kampsporter. Det er en meget brutal kampsport.

Selv om Fox har påført sine kvinnelige konkurrenter livsendrende skader, er Fox modig fordi Fox «har vært en målskive for en strøm av hat som jeg bokstavelig talt aldri har sett en LGBTQ-atlet oppleve».

Ifølge The Post Millennial har Fox vunnet alle kampene unntatt en, noe som har ført til at hun har blitt angrepet av podcasteren Joe Rogan, som har en bakgrunn fra kampsport.

Fox slåss blant annet mot Tamikka Brents, som ikke var informert på forhånd at motstanderen var en mann. Resultatet var hjernerystelse og syv brudd.

Men magasinet Vice forsvarte Fox, under overskriften «MMA Fighter Fallon Fox is a woman, get over it».

– Så her er greia: Fallon er født med en penis (peen). Ingen er perfekte.

The Post Millennial er lite imponert:

«Takket være transaktivister kan vi returnere til den opprinnelige tanken om at kvinner har en spesiell sjel som får dem til å ønske å bli undertrykt, banket opp, og tatt vare på. For et framskritt.»

Motet til Fox beskrives slik:

«Da UFC og MMA-promotører som Invicta avslo å la Fox å konkurrere mot kvinner, fortsatte Fox å banke opp kvinner uansett. Kun tiden vil vise om MMA gir henne en ny sjanse.»

Nedenfor kan du se Fallon Fox i aksjon mot Tamikka Brents.