Mannen som nå er dømt til besøksforbud, tok kontakt med Tone Damli første gang i 2015 på Instagram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken

En mann i 50-årene er idømt besøksforbud mot artistene Ina Wroldsen og Tone Damli, etter utpressing, stalking og sjikane gjennom flere år.

Ifølge rettsdokumentene, som TV 2 refererer fra, skal Wroldsen ha fått jevnlige henvendelser fra mannen i rundt 16 år. Mannen skal blant annet ha sagt at han elsker artisten fra Sandefjord.

Flere av henvendelsene skal ha hatt et seksuelt innhold, og mannen har også forsøkt å komme i kontakt med sangeren via hennes familiemedlemmer, samt forsøkt å stevne henne for forliksrådet.

Artist Ina Wroldsen skal ha fått jevnlige henvendelser fra mannen i rundt 16 år. Mannen skal blant annet ha sagt at han elsker artisten fra Sandefjord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tone Damli har siden 2015 fått seksualiserte meldinger på Instagram fra samme mann, han skal ha truet henne på epost og involvert henne i sin kontakt med offentlige etater. Ifølge Her og Nå skal mannen også ha forsøkt å presse Damli for flere hundre tusen kroner.

De to artistene gikk tidligere i år til en felles anmeldelse for å hindre mannen fra å kontakte dem. Mannen ble første gang ilagt besøksforbud mot sangerinnene 10. mai i år, men nektet å godta dette.

– Det er leit når det går så langt at vi er nødt til å bruke rettssystemet for å sikre jentenes fred, men med så omfattende krenkelser, var det nødvendig å be om et kontaktforbud, sier John Christian Elden, som er Damlis og Wroldsens advokat, til ukebladet.

Onsdag ble mannen i Oslo tingrett dømt til besøksforbud, som innebærer at han ikke har lov til å besøke, oppsøke, forfølge eller på noen måte kontakte Wroldsen eller Damli. Forbudet gjelder i ett år.