Oslo 20170820. Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard på premierefest for sitt eget program på TV 2 Livsstil . Leif Einar §'Lothepus» Lothe med et par hatter på festen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken

Det ble i oktober meldt at Lothepus var rammet av kreft i strupehodet. Han måtte operere, og gikk ut med positive beskjeder om at alt hadde gått bra. Nå kommer det litt andre tilbakemeldinger fra den velkjente Farmen–vinneren.

– Jeg blir lagt inn på Haukeland sykehus i morgen, og skal operere fredag. De skal ta av et tynt lag av stemmebåndet, og forhåpentligvis blir jeg frisk etter det, sier Lothepus til Dagbladet i oktober.

Men nå må han gjennomføre strålebehandling, siden kreften ikke har forsvunnet. Han blir trøtt av behandlingen. Lothepus driver flere bedrifter, og det passer svært dårlig med en sykemelding. Han har fått klar beskjed fra legene: Du må slutte å røyke.

Lothepus møter opp på sykehuset fem ganger i uken for strålebehandling. Han er allikevel optimist, og tror han skal komme seg gjennom denne utfordringen. Strupekreft er ikke så ofte dødelig, men rammer stemmebåndene og fører til heshet, problemer med å svelge og irritasjon i halsen. Den vanligste årsaken til strupekreft er nettopp tobakk, og høyt alkoholforbruk vil også øke risikoen.

Vi ønsker god bedring til Lothepus!