Illustrasjonsbilde.. REUTERS/Charles Mostoller -/File Foto
Del saken

En amerikansk lotterikjøper var høflig. Han lot en mann som hadde hastverk gå foran seg i køen. Dermed vant han vinnerloddet: 666 millioner pund, mer enn 6 milliarder norske krone.

Den ikke navngitte vinneren besøkte en KC Mart-butikk i Simpsonville, Carolina, for å kjøpe et lodd i et lotteri om het US Quick Pick Mega Millions. Han var hyggelig og lot en annen kunde komme foran seg. Denne kunden vant ingenting på det loddet den ikke-navngitte vinneren ellers ville ha kjøpt. Selv ble han ifølge Daily Star den eneste vinneren i gigantlotteriet.

«I en fortrolig gest som ble fortalt av lotteri-tjenestemenn, hadde den heldige konkurrenten tillatt en kunde hos KC Mart å hoppe videre for å kjøpe en billett like før vinnende billett ble solgt. En enkel handling av godhet førte til et fantastisk utfall», sier South Carolina’s lotteri-kommisjon i en uttalelse.

Mange store premier

Det er ikke uvanlig med ekstreme premier i amerikanske spill. Det er lotteriet Powerball som dominerer listen over tidenes største lottogevinster, sammen med Mega Millions. Sammen har disse to lotteriene sørget for samtlige av verdens 35 største lotteripremier ifølge pengespill.com.

Aller størst var Powerball-premien som ble delt ut i januar 2016. Førstepremien var på1,6 milliarder dollar! Regnet om til norske kroner blir det omtrent tolv og en halv milliard kroner. Rekordpremien ble delt på tre ettersom det var tre vinnerkuponger.

Størst lotterigevinst som er utbetalt i Norge er på  441 millioner kroner.