Amanda Eller, overlevde 16 dager i villmarken. Skjermbilde fra video
Del saken

Yogainstruktør Amanda Eller gikk seg vill i et område på Hawaii med tett skog. I 16 dager overlevde hun på bær og insekter.

Etter at hun ble reddet ble hun innlagt på sykehus, hvor hun ble behandlet for frakturer og mindre skade på ankler og føtter. Etter kun to dager ble hun erklært frisk nok til å bli utskrevet, skriver ABC News.

– Vi er overlykkelige over å kunne fortelle de gode nyhetene, at Amanda Eller var i stand til å forlate sykehuse for å fortsette rehabiliteringen med sine nærmeste, sa Michal Rembis fra Maui Health System.

Eller forsvant etter en fottur 8. mai. Politiet avsluttet søket etter henne 14. mai, men venner og familie ga ikke opp. Fredag 24. mai ble hun oppdaget av et helikopter som lette etter henne. De plukket henne opp og brakte henne i sikkerhet.

Eller var barbeint etter at skoene hadde forsvunnet i en elv. Føttene var skadet, hun var alvorlig solbrent, men ellers var hun i overraskende god form.

– Det var tider hvor frykten og følelse av tap tok overhånd, og til slutt ble det et spørsmål og livet eller døden, jeg måtte velge, fortalte Eller mens hun lå på sykehus.

– Jeg valgte livet, sa Eller, som mener kraften av bønn og kjærlighet kan flytte fjell.