Nå har politiet fjernet sperrebåndene rundt Hagen-tomten I snart fem måneder har politiet nektet Tom Hagen (70) å flytte hjem. Sloraveien 4 Foto: Gorm Kallestad / NTB
Del saken

Det blir en Netflix-dramaserie om forsvinningssaken i Lørenskog. Men den skal ikke handle om skyldspørsmålet. Den får premiere i 2022.

– Vi mener det er viktig og riktig å gjøre dette nå, sier manusforfatter Nikolaj Frobenius til Aftenposten.

Også Stephen Uhlander er med som manusforfatter, og Gjyljeta Berisha og Erik Skjoldbjærg har regi. På rollelista står blant andre Henrik Rafaelsen, Yngvild Grotmol, Victoria Ose og Christian Rubeck.

– Vår serie handler ikke om skyldspørsmålet, men nettopp om hvordan den uløste saken påvirker og er med på å forme våre forestillinger. Hva skjer med oss som samfunn når vi ikke vet? spør Frobenius. Han mener serien vil stå seg uansett utfall av etterforskningen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018 og er ikke funnet. Hennes mann Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Men han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Det er ingen tvil om at en slik serie vil medføre en voldsom belastning for min klient, sier advokat Svein Holden. 

Familien er orientert om serien. Men ekteparet Hagen og de pårørende vil ikke være sentrale i serien, sier regissør Erik Skjoldbjærg.