Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

De to kjærestene skulle bare på en hyggelig bytur, men på bussen ble de trakassert av en gjeng ungdommer som ville at paret skulle kysse hverandre. Da kvinnene nektet ble de angrepet og slått til blods.

Nå er fire ungdommer arrestert, skriver The Guardian. Også Document har skrevet om saken.

Bilde fra Melanias Facebook

Melania Geymonat og hennes kjæreste Chris sier de ikke vil la seg skremme til å skjule sin seksualitet:

– Jeg er fortsatt sint. Det var skremmende, men dette er ikke en ny situasjon. Dette vil ikke skremme meg fra å være synlig skeiv, snarere tvert imot, sier Chris

Hun mener at menneskers rettigheter og trygghet er under press, og gir skylden på «høyrevridd populisme» uten å konkretisere.

– Volden kom ikke bare av at vi var kvinner som dater hverandre. Det var også fordi vi var kvinner, sier Geymonat. Heller ikke hun utdyper hvordan hun kan konkludere slik.

I Daily Mail kan vi lese at paret nå utsettes for hets og trakassering i sosiale medier, hvor enkelte går så langt at de gir paret selv skylden for angrepet. En femte ungdom skal også ha blitt arrestert.

Politikere fordømmer angrepet

Flere ledende politikere, deriblant Theresa May og Jeremy Corbyn, har fordømt angrepet. Borgermester i London Sadiq Khan uttaler:

– Hatkriminalitet mot LGBT+-miljøet vil ikke tolereres i London.

Det har ikke kommet noen informasjon om de tiltalte ungdommene bortsett fra at de er mellom 15 og 18 år gamle.

Nylig opplevde et lesbisk par i Sandnes hærverk og trusler etter at de flagget med regnbueflagg på 17. mai.

Både angrepet i London og episoden i Sandnes er forkastelige. Vold og hærverk mot uskyldige kan ikke forsvares under noen omstendigheter.

I London ble det i 2018 rapportert over 40.000 hendelser som involverte bruk av kniv eller andre stikkvåpen. Antall drap har økt med 38 % siden 2014.

Daily Mail har intervjuet paret: