Liv Marit Wedvik begravelse. Hun døde i en drukningsulykke i 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken

Den populære countryartisten Liv Marit Wedvik gikk på tragisk vis bort i mai 2015. Hun ble bare 45 år gammel. Nesten fem år senere snakker hennes døtre for første gang offentlig om ulykken.

Døtrene Charlén og Stine var bare 24 og 17 år på ulykkestidspunktet, og nyheten kom naturligvis som et sjokk.

– Jeg gråt ikke en eneste gang. Men hjertet mitt, det dunka så hardt; jeg tenkte på alle mulige scenarioer. Hva med Stine, hva med onkel, hva med bestemor og bestefar, hva gjør vi nå? siteres Charlén på i intervjuet hun gjorde med Dagbladet.

Liv Marit Wedvik . Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Også den yngste datteren minnes tilbake til tiden da hun mottok den grusomme nyheten.

– Det verste var å våkne om morgenen, og huske at mamma ikke var der lenger, og aldri ville komme tilbake. Alle andre har en mor å ringe til, hos meg ble det et stort tomt rom. Jeg hadde jo ikke lært meg å vaske klær ennå, så alle de tingene har det vært opp til Charlén og bestemor å vise meg, sier Stine til dagbladet.

Liv Marit Wedvik var utvilsomt en av Norges mest kjente artister innen sitt felt, og sangene hennes blir fortsatt spilt rundt hele verden. Særlig i USA er hun veldig populær