Skjermbilde Nettavisen
Del saken

Før hadde de et aktivt sexliv, men nå er det nærmest ikke-eksisterende. Sexologen gir råd til mann (29)

Slik starter Nettavisen pluss-saken om paret som en gang kunne ha sex mange ganger om dagen, men som nå knapt gjør noe som helst:

«Samboeren og jeg har falt helt av i de siste årene. Jeg tror jeg knapt trenger å bruke begge hendene for å telle hvor mange ganger vi har hatt sex de siste 4 årene. Vi har også fått barn i løpet av denne tiden som selvfølgelig dempet sexlivet vårt betraktelig. Vi har snakket om dette gjentatte ganger, både hatt krangler og fine samtaler om temaet hvor vi begge er enige om at vi ønsker et mer intimt forhold.»

Det er mannen som skriver dette.

Men det har ikke alltid vært slik:

«Spoler vi tilbake 5-6 år så var vi veldig aktive, kunne ha sex flere ganger daglig og gjerne hvor som helst. Utendørs, i bilen på hyttetur med venner og så videre. Men nå kjenner jeg veldig på at forholdet vårt kun handler om samarbeid rundt økonomien vår og barnet.»

Sexologen Kristin Evjen mener dette ikke er så uvanlig:

– Selv om dere hadde sex flere ganger daglig når forholdet var nytt, så kan vel de færreste par forvente at dette er virkeligheten etter noen år sammen. Dette handler både om naturlige stadier i parforhold og faktiske endringer i kjemien, skriver hun.

Rådene hun gir er å finne tid til hverandre, og gjøre en innsats. Hun foreslår alt fra å smile, holde hender, beinflørte, klemme og kysse, dusje eller bade sammen, danse erotisk, spille klespoker eller lese erotiske noveller for hverandre. Forhåpentlig gir det fart på sakene.

I en annen artikkel går Nettavisen enda lengre og forteller om en mann som tenner på å bli klort.

Skjermbilde Nettavisen