Leo Ajkic. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
Programleder Leo Ajkic og Stovner bokseklubb tildeles Brobyggerprisen 2019, som deles ut i forbindelse med den pakistanske nasjonaldagen.

Juryen mener at Leo Ajkic har brakt folk sammen og utviklet forståelse og respekt for menneskeverd og likeverd som programleder for blant annet TV-serien Flukt på NRK.

– Han gir ulike mennesker en talerstol om hvor mye vi har til felles, uavhengig av alder, kjønn, legning og livssyn, heter det i begrunnelsen.

Bokseklubb

Stovner bokseklubb tildeles prisen for sin målrettede kamp for brobygging mellom ungdommer med ulike religioner og kulturer. Bokseklubben er åpen for alle og jobber aktivt for å bryte barrierer for deltakelse, mener juryen.

Skam-skuespiller Iman Meskini ble tildelt Brobyggerprisen 2018. Den har tidligere blitt tildelt blant andre kong Harald, statsminister Erna Solberg (H) og skuespiller Angelina Jolie.

Brobyggerprisen deles ut av 14. august-komiteen i forbindelse med Pakistans nasjonaldag. Den gis til noen som jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet.

Pris til regissør

Initiativtaker til prisen er Høyre-politiker Aamir Sheikh. Den overrekkes 10. august av statsminister Solberg.

Juryen har samtidig bestemt at prisen for årets norskpakistaner tildeles filmregissør og skuespiller Iram Haq. Hun har regissert og skrevet manus til den kritikerroste filmen «Hva vil folk si».

– Vi har lagt merke til Haqs brennende hjerte for å la jenter med minoritetsbakgrunn selv få bestemme over sitt eget liv, kjærlighet og rett til å leve et fritt liv uten noen form for undertrykking og tvang fra familien, heter det i begrunnelsen.