Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Koronaviruset har snudd hverdagen på hodet for mange. De heldige kan flytte arbeidsplassen hjem, mens andre er oppsagte, permitterte og usikre. Bruk ikke pengespill som trøst i denne fasen, oppfordrer Lotteri- og stiftelsestilsynet.

I slike tider trenger en å koble av, frigjøre seg fra bekymringer og tenke på noe  annet enn det som henger over oss.

Lotteri- og stiftelsestilsynet peker på at det finnes kunnskap om, at mange spiller for å glemme sine problemer og at tilsynet venter vekst i problemspilling i den tiden vi er inne i.

– Vi vet alle hvor lett det er å la seg flyte av gårde på mobilen etter å ha sjekka yr eller et varsel på Facebook. Det skumle er at den samme mobilen nå er et potensielt kasino, skriver tilsynet i en pressemelding.

Lotteri- og stiftelsestilsynet mener det nettopp nå er ekstra viktig å stå imot spill midt oppe i oppdateringene om antallet koronadøde og koronasmittede.

Les også: Hjemmekontor kan skape store utfordringer for de som allerede har det vanskelig

Råd som kan hjelpe deg til å ikke la pengespill bli din flukt fra hverdagen

  • Ikke spill for å flykte fra kjedsomhet eller stress.
  • Er hverdagen din endret? Lag deg nye rutiner.
  • Om du kjenner på spilletrang, ha en liste med andre gjøremål.
  • Tenk gjennom alternativ til spill? Mosjon, være sammen med barna, ta opp igjen hobbyer, se en TV- serie.
  • Om du spiller, sett en grense for hvor mye du vil satse og hold den!
  • Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, men også andre spilleselskap, har funksjoner på nettsidene som hjelper deg til å holde grensene dine. Bruk slike verktøy. Der er også verktøy for å ta pauser fra spill.
  • Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, men også andre selskap, har funksjoner på nett der du kan stenge deg helt ute fra spill i dette selskapet. Du kan også blokkere deg for muligheten til å spille ved å installere filter (programvare) på mobil eller PC som blokkerer deg fra å spille. Slike filter kan du få kostnadsfritt ved å ta kontakt med Spillavhengighet Norge eller Norsk Tipping.
  • Reduser om mulig tilgang til penger

Les også: Koronapandemien: Helsesista og Kirkens SOS starter samtaleplattform

Her er hjelpetilbudene du kan benytte