Den verdensberømte restauranten NOMA i København skal gjenåpne som burger- og vinbar. Illustrasjonsbilde, Pixabay
Del saken

Restaurant Noma i København gjenåpner 12. mai etter å ha vært stengt under Corona-krisen. Men menyen blir mildt sagt annerledes.

For Noma gjenoppstår som en midlertidig burger- og vinbar. Stuntet skal gjennomføres gjennom sommeren, men kan bli et fast innslag hvis det blir en suksess.

Noma skapte trenden nordisk mat, og har flere ganger blitt kåret som verdens beste restaurant. Det var lange ventelister på bord, og kjøkkensjef René Redzepi regnes som en av verdens mest nyskapende og dyktigste. Han er også kjent for å eksperimentere vilt på kjøkkene, og har blant annet servert maur.

– Ta det rolig, vi skal ikke ha maur på cheeseburgeren, sier Redzepi til danske avisen Politiken.

René Redzepi, medeier og kjøkkensjef for NOMA. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP

Planen er at gourmétavdelingen åpner i juni, men Redzepi har stor tro på konseptet med burger og vin. Han mener folk har behov for å møtes etter måneder med isolasjon.

– Vi tenkte at det ville være merkelig å åpne Noma igjen, bare som Noma. Vi hadde en følelse av at vi gjerne ville være sammen med københavnerne. Og hvordan kunne vi gjøre det? Ok, så vi dropper reservasjoner og lager en vinbar, hvor folk bare kan komme inn fra gaten. Jeg kan virkelig like lyden av setningen: «La oss stikke ut til Noma og få et glass vin».

Noma har sluppet unna permitteringer, mye på grunn av statlige krisepakker.

Menyen kommer trolig til å utvides noe, med enkle ting som østers og småretter. Til dessert tilbys iskrem.

Restaurantens vinkelner har fått beskjed om å finne viner til maks 95 kroner glasset. Noma vil kunne servere omkring 100 personer samtidig i henhold til reglene for avstand mellom gjestene.