Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Medisinske TV-dramaer donerer N95 masker, helsekjortler og hansker til sykehus, som mangler utstyr i kampen mot coronaviruset.

I USA har antallet smittede, syke og omkomne av coronaviruset steget raskt, og smittevernutstyr for de ansatte på sykehusene har raskt tatt slutt.

Overbelastede sykehus har satt av egne ansatte til å tigge etter utstyr på Internett på grunn av mangel på personlig verneutstyr, inkludert ansiktsmasker, hansker og øyebeskyttelse, melder Insider.

TV-dramaer trer  støttende til

Som svar på COVID-19-utbruddet, har flere av de som produserer amerikanske, medisinske TV-dramaer trådt støttende til.

Fra TV-selskapenes lagre er det hentet fram beskyttelsesutstyr, som brukes som rekvisitter i TV-programmene.

ABC, som viser «Grey’s Anatomy», «Station 19» og «The Good Doctor», donerer forsyninger fra sine sett til sykehus og lokale myndigheter, forteller en representant for ABC til nettstedet Insider.

Fra ABCs «The Good Doctor» er det for eksempel donert kirurgiske masker, kirurgiske kjoler, ansiktsskjold, såpe, engangsbeskyttelse til sko, engangsisolasjonsdrakter, latexhansker og medisinske luer til Vancouver Coastal Health Hospital.

Krista Vernoff, som er produsent hos ABC, forteller at showene hadde et overskudd av forsyninger, som har blitt donert til de som hadde størst nød.

– Vi er alle overveldet over den tapre kampen våre helsearbeidere gjør der ute, og foruten disse bidragene med beskyttelsesutstyr, skal vi gjøre vårt til for å spre minst mulig smitte ved å holde oss hjemme, sier Vernoff til Insider.