Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Å tillate homofile ekteskap fører til en signifikant reduksjon av selvmord for homofile. Det viser en studie gjennomført i Sverige og Danmark.

Både Sverige og Danmark var tidlig ute med å legalisere homofile ekteskap, noe som ga forskere muligheten til å analysere en stor mengde data. Studien fulgte mer enn 28.000 mennesker i gjennomsnitt 11 år.

Forskerne så på selvmordsraten for homofile mellom 1989 og 2002, og sammenlignet dem men en periode mellom 2003 og 2016. Resultatet viser at selvmordsraten falt med 46 prosent for de to periodene.

I konklusjonen kommer det frem:

– Selv om selvmordsraten i både Sverige og Danmark har falt de siste tiårene, har raten for dem som lever i homofile ekteskap falt med dramatisk. Legalisering av homofile ekteskap og andre støttende tiltak kan lede til redusert stigma, sier forsker Anette Erlangsen til Reuters.

Homoterapi blir fortsatt utført i Norge i dag

I Norge er det heldigvis ikke så tabu å «komme ut», særlig fordi vi har så mange flotte forbilder som fronter de homofiles rettigheter.

Morten Hegseth (33) var nylig ute med en dokumentar i flere deler der han avslører fenomenet «homoterapi». Dette blir brukt i religiøse sekter der den homofile skal gjennom en type terapi for å bli «kvitt» sin legning.

Dette er et absurd overgrep mot mennesker som bare vil leve sitt liv. En av deltagerne i programmet hadde i 13 år prøvd å bli hetero, med hjelp fra kristent felleskap i Bergen. Nå går Hegseth ut for et totalforbud mot homoterapi.

Her er han med sin kjære Anders Riiber (47) som han har vært gift med siden 2016: