Cannabis til lovlig medisinsk bruk selges over disk, her i ShowGrow i Los Angeles. Men et økende antall barn opplever forgiftninger. (AP Photo/Richard Vogel,File)
Del saken

Medisinsk bruk av marihuana ble legalisert i Massachusetts, USA i 2013. Nå viser det seg at antallet cannabisforgiftninger hos barn og unge  under 19 år har mer enn doblet seg.

Forskere er usikre på årsaken, for det har ikke vært en økning i cannabisbruk blant unge etter legaliseringen. En teori er at tenåringer forbruker renere cannabis og blir overrasket over virkningen, skriver Daily Mail.

Selv om det er mange som nyter godt av helsefordelene etter legaliseringen av medisinsk marihuana er den økende tilgjengeligheten en risiko for barn og unge, siden det narkotiske stoffet kan hemme barnas utvikling.

Problemet kan være at medisinsk marihuana som oppbevares hjemme er lettere tilgjengelig for barn og unge. En studie viser at det som regel er bevisst, det er unge som aktivt leter opp stoffet de vet finnes i huset. Men mange blir antageligvis overrasket over hvor potent legal marihuana er. 20 prosent av forgiftningene rammer barn som er 4 år eller yngre.

Som tiltak foreslås bedre reguleringer og tryggere oppbevaring. Medisinsk marihuana er legalisert i 33 stater i USA. Her en liten film om temaet: