Bilder av Statskogs nyeste hyttetilbud i Rendalen, Veksenvola. Hytta ligger ved innsjøen Veksen og er et svært godt utgangspunkt for både jakt, fiske og friluftsliv. Foto: Torkel Skoglund
Del saken

Har du lyst på en rolig og rimelig vinterferieopplevelse, er det fortsatt muligheter på Statskog-hytter i store deler av landet.

Det er et årlig fenomen rundt vinterferietid, at Statskog varsler om sine fine hytter ledig for publikum rundt omkring i landet.

En del av hyttene er allerede opptatt, men fortsatt står mange muligheter åpne.

Statskog-hytter er gjerne enkle tilbud uten flislagt bad og wifi, men til gjengjeld mye sjarm om rolige naturopplevelser.

– Det er mange som ikke har egen hytte, og da er tilbudet vårt et rimelig og spennende alternativ for en familie som har lyst til å prøve noe nytt, sier Torkel Skoglund i Statskog.

Staupådalsbua i vinterstemning
Instagram @hpfant. Staupådalsbua i Beiarn. En av Statskogs åpne buer. Foto: Hans Petter Frøhaug

Spraking av vedkubber i peisen og stillhet

Han forteller at spørreundersøkelser blant hytteleierne viser at kundene liker beliggenheten, vedvarmen og stillheten.

– Dessuten synes mange det er eksotisk med utedo, sier Skoglund.

I tillegg til over 80 utleiehytter, har Statskog over 130 åpne buer hvor du kan ligge en natt uten at det koster ei krone. Mange av buene har stor historisk verdi og er åpne hele året.

Enkelte av bygningene har kulturhistorisk verdi. I forbindelse med driften av Statskogs eiendommer ble det bygget en del koier, som fungerte som husvære for administrasjonen og skogsarbeideren på oppdrag i skogen.

Statskogs har rundt 80 utleiehytter fra Njardarheim i sør til Altevatn i nord.

Her finner du oversikten over Statskogs hytter og åpne buer