Ny svensk lavpriskjede vil lokke kunder med lave priser på klær. Illustrasjonsbilde. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
Del saken

Kleskjeden Lager 157 har slått seg opp på billige basisplagg i Sverige som på få år har blitt milliardbutikk. Nå vil kjeden innta Norge, ifølge E24.

– Nå åpner vi andre butikk i Sandnes i høst, så tar vi steg for steg, og håper å kunne åpne til sammen 10–15 butikker i Norge, sier Stefan Palm. Han er sjef og eier av Lager 157.

Motebransjens Ikea

Kjeden klarer seg godt i en bransje som sliter. Strategien er billige basisplagg, en T-skjorte koster 30 kroner.

– Vi er motebransjens Ikea, sier Palm. Han startet Lager 157 for 20 år siden, og konseptet har hele tiden vært å konkurrere på pris. I år ligger kjeden an til en omsetning på over 1,1 milliarder svenske kroner. Kjeden satser ikke på å følge motesvingninger slavisk, såkalt «fast fashion»:

– Vi angriper markedet på en liten annen måte. Vi mener folk ikke trenger nye trender hver uke. Jeg har en idé om at man ikke trenger å bygge status i klær

Palm understreker at de lave prisene ikke skyldes dårlig kvalitet, og mener en T-skjorte til 30 kroner kan holde i mange år.

Trod de kan lykkes

Reidar Mueller i Varde er ekspert på varehandel, og tror kjeden kan lykkes:

– Det er nok et hull i markedet som denne kjeden kan fylle, og jeg tror den kan ramme en del av de etablerte aktørene som har jobbet for å løfte prisene på klær de siste årene.