Kiara Cervantes er plitt både hyllet og kritisert på sosiale medier. Skjermdump Twitter
Del saken

En kvinnelig ansatt i ICE, som er USAs føderale enhet for toll og immigrasjon, har på kort tid blitt et fenomen på sosiale medier, skriver Fox News.

Det var brukeren @VibeHi som startet det hele når han postet et bilde av den vakre grensevakten, hvor han antydet at han vil møte opp i de omstridte leirene uten papirer slik at han bli «passet på» av #IceBae, som er hasjtaggen den unge kvinnen har fått.

Han takker også Donald Trump:

Men ikke alle er fornøyde, og anklager den unge kvinnen for å være vakt i konsentrasjonsleiere, som Alexandria Ocasio-Cortez og andre politikere på den radikale venstresiden kaller interneringsleirene for illegale migranter.

Oppmerksomheten ble så stor at #IceBae selv opprettet en konto på Twitter for å takke for alle hyggelige kommentarer. Der avklarte hun blant annet at hun altså ikke jobbet med grensekontroll og vakthold i migrantleirene, som alle antok. Hun arbeider til daglig som tollbetjent i Texas.

Hun påpeker at jobben kan være vanskelig for en ung kvinne med latinamerikansk bakgrunn, og at den store strømmen av illegale migranter gjør at de må jobbe under sterkt press. Men hun er allikevel takknemlig:

Flere store medier har skrevet om saken om den unge kvinnen, som egentlig heter Kiara Cervantes.