Lady Gaga, ELLE Women in Hollywood Celebration, 15. oktober 2018. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Del saken

I 2016 kunne vi lese overskrifter om hvordan Lady Gaga, Dalai Lama, Hilary Clinton og andre var talere på en lukket konferanse (US Conference of Mayors). Det var det nr 84 i rekken av disse årlige konferansene.

Lady Gagas opptreden sammen med Dalai Lama er filmet og redigert av journalisten Ann Curry. For meg hører det egentlig ut som hun beskriver identitetspolitikken, men det ender opp som et vassent budskap om «snillhet».

I en artikkel fra Anonews antydes det at Dalai Lama er i lommene på kapitalistene og CIA, uten at de har noen spesifikke beviser for dette, det fremstår mer som rene spekulasjoner. Selv om det har skjedd tidligere at Dalai Lama har samarbeidet med CIA.

Dalai Lama er den reneste floskelmaskin, noen eksempler nevnes i artikkelen, som at vi er for materialistiske, og at det er vår skyld at verdens folkevekst er ute av kontroll (noe som hovedsakelig skyldes at vestlig medisin har blitt tilgjengelig gjennom massiv bistand til Afrika), klimaendringer blir selvsagt også nevnt.

Så når Lady Gaga skal snakke om samhold, er ikke kategoriene tilfeldig valgt. Det er ikke tilfeldig at hun setter våpeneiere opp mot de som ikke eier våpen, og deretter mentalt syke opp mot de som ikke har mentale problemer,

Men snillhet kan løse alle problemer, sier Lady Gaga. Det er vanskelig å ikke tolke dette som de vanlige progressive idéer om åpne grenser, fritt valg av kjønn, hjelp til alle undertrykte grupper og og gratis penger til alle uansett innsats. Og hvis du har problemer med noe av dette, så er du altså ikke særlig snill.

Det virker som både religiøse overhoder og popstjerner i verdensklassen kan leies for en rimelig penge.