Joe Haines og hans ondskapsfulle nekrolog om Freddie Mercury. Foto: Skjermdump fra Daily Mail.
Del saken

Joseph Thomas William Haines ble født den 29 januar 1928 og er en britisk journalist og tidligere pressesekretær for den tidligere Labour leder og statsminister Harold Wilson.

Haines la i sin bok «The politics of Power» skylden for Wilsons resignasjon som statsminister på Marcia Williams (nå Falkender). Han hevdet at hun hadde en svært dårlig innflytelse på Wilson. Haines klare overbevisning om at kvinner ikke hadde noe i politikken å gjøre var bare en av mange fordommer han har.

Freddie Mercury

I 1991, bare noen dager etter at det ble klart at vokalisten i Queen, Freddie Mercury hadde dødd av aids, skrev Haines en uhyrlig nekrolog hvor han fordømte den legendariske vokalisten og hans legning nord og ned.

Les også: Freddy Mercury og Queen stjeler showet: Live Aid 1985

Haines skrev blant annet: «Ren gift – en mann foroverbøyd – det rette ordet under omstendighetene – på abnormale seksuelle utskeielser». Han beskyldte Mercury, hvis egentlige navn var Farrokh Bulsara, født av indiske foreldre på  Zanzibar i Tanzania, for å «søke i gatene etter mannlige prostituerte som han kunne sodomere og dele narkotika med». Han kalte også Mercurys privatliv for en «opprørende fortelling om fordervelse, begjær og direkte ondskap».

Haines la også til at de fleste som får aids i vesten er homoseksuelle og at mennesker som Mercury på en måte begår selvmord ved å være den de er.

Legende

Freddie Mercury var biseksuell og hadde et 7 år langt forhold til Mary Ann Austin, som forble hans nære venn og fortrolige livet ut. Hans fantastiske sangstemme, karisma på scenen og låtskriver-talent, vil for alltid bli husket. Austin, som arvet Mercurys hus, Garden Lodge i Kensington i London, har fortsatt fans fra hele verden som kommer hvert 3 minutt og skriver en hilsen på utsiden av muren. Hun har også begravd asken etter Mercury på ett hemmelig sted etter ønske fra sangeren selv.

Ettermæle

Labour-mannen Haines er derimot fortsatt i live. Med sine over 90 år, har han hatt tid til å reflektere over sine egne holdninger ovenfor kvinner og homofile og sitt eget partis jødehat. Om han har lært noe eller føler skam for hva han skrev om en av verdens beste entertainere gjennom tidene, vites ikke, men det som er sikkert er at Mercury for alltid vil bli husket for å spre glede og optimisme gjennom sin musikk, som har betydd så mye for så mange, og fortsetter å gjøre det selv den dag i dag nesten 30 år siden han døde.

Haines vil ikke bli husket for annet enn sine fordommer og giftige kronikk fylt av hat, ondskapsfullhet og uvitenhet.