Foto: Sorbyphoto /Pixabay
Del saken

Ja noen kan sikkert ha en annen oppfatning, men de om det. Jeg ser i alle fall på meg selv som mann. Drar på fisketur eller helgetur med gutteklubben, enten det er sykkeltur ned rallarvegen, krysse Danmark på sykkel eller en våt helg på danskebåten eller 40 års dag i London. Jeg er med.

Og de turene vekke fra hus, kjerring og hverdagslig mas er befriende. Ja det er direkte så en kommer hjem med ny livsgnist. Og når fruen åpner døren så er det ikke barnehageproblemene som står først på dagorden for å si det sånn.

Man kan bli fristet ute. Men man spiser hjemme. Det er å være Mann. Man står opp for sine kjære støtter de i tykt og tynt. Selv om man er uenig i deres standpunkt. Det være seg politisk eller annet. Man støtter hverandre selv om man er uenig.
Det er å stå felles om det samholdet man bygger livet på. Respekt for hverandres synspunkter, meninger og livssyn. Aksept for at man er uenig. Grunnsteinen for å få et forhold verd å leve.

Men hvor skal man trekke grensen?
Mann er mann, ikke en tøffelhelt som surrer rundt i skjørtekantene til «sjefen» i huset.
Det var så poppis å være tøffel, gå rundt å rulle barnevogn, skifte bleier og ta oppvasken.
Ja tro det eller ei. Det var det nye «Mannens ideal»:  å fremstå som den myke part i forholdet. Her skulle det vaskes skittentøy, skifte bleier og huset skulle vaskes fra topp til tå.

Det var ikke måte på hva kvinnefrigjøringen fikk frem av tøffelhelter.
Ikke det at jeg synes tøfler er dumt altså. De gjør sikkert sin nytte de og.
Og tro meg, Jeg har endelig skiftet bleier og tørket opp gårsdagens fordøyelse fra både gulv og vegg. Og det gjør meg ikke noe å måtte gjøre det igjen. It`s life.

Men når Ottar og deres like tar til ordet for å legalisere hijab og undertrykkelse, eller fremme seksuell legning mot barn i 3 års alderen. Da har de fullstendig mistet gangsynet. Dette har ikke noe med kvinnefrigjøring, det er undertrykkelse av et kjønn og deres eksistens som frie mennesker. Det er så baklengs inn i fremtiden man kan gå.

De har fullstendig mistet kontakten med vårt samfunn som skal eksistere på likeverd, uavhengig av kjønn eller religiøs tilhørighet.
Man kan ikke påtvinge et barn religiøse trosplagg som skal hindre voksne menn å få seksuelle tanker på grunn av de viser hud, hår eller andre kroppsdeler. Det er baklengs inn i fortiden.

Vi i Norge har vokst opp med barn som bader nakne. Ja kliss nakne. Og det er helt naturlig. Barn skal ikke skjemmes over sin kropp. Selv om de har et kilo for mye her eller der. Det er naturlig, for svarte! La de være barn. La de vokse opp med en naturlig åpen seksualitet og tilnærming til sin kropp. Det er deres kropp. Deres seksualitet.
Omskjæring og lemlesting av barn før de en gang har nådd puberteten er så hinsides gale det mangler sidestykke.

Og avslutningsvis. Jeg er hvit, middelaldrende mann. Men jeg tar oppvasken når det trengs. Både i kommentarfeltet og på kjøkkenet.

[socialpoll id=»2522718″]