Illustrasjonsbilde. Pixabay, foto ID 6042252
Del saken

Lærere og professorer fra ulike deler av India har det siste året skapt overskrifter med en del nokså spesielle påstander om hvordan kvinner skal kle seg, og hva konsekvensene kan være hvis disse reglene etterfølges.

Dette kan vi lese i India Today i en artikkel fra tidligere i år.

Avisen forteller bl.a. om en professor fra Kozhikode som latterliggjorde kvinnelige studenter for å fremvise sine bryster som «skiver av vannmelon». En rektor for et universitet i Mumbai påsto at «kvinner som kler seg som menn utvikler PCOS (en sykdom som bl.a øker nivået av mannlige kjønnshormoner).

En sykepleierhøyskole i Kollam-distriktet nektet sine kvinnelige studenter å låse døren inn til garderobene hvor de skiftet om. Skolen var bekymret for at studentene skulle benytte anledningen til å bedrive «lesbisk sex».

Det hele toppes av Rajith Kumar, som foreleser i botanikk ved Kalady`s Sree Sankara College. Han uttalte nylig på et direktesendt TV-show:

«…en kvinne som kler seg opp som en mann, hva slags karakter vil barna hennes få? Disse barna kalles transkjønnet eller napumsakam».

The News Minutes peker på at Kumar tidligere har understreket at bare menn og kvinner som kler seg og lever som menn og kvinner får «gode barn», uten at han definerer dette nærmere.

Ikke nok med dét: Kumar mener også at «opprørske» menn og kvinner får autistiske barn – særlig gjelder dette kvinner som går i jeans.

KK Shylaja, som er minister for helse og sosial velferd, har utestengt Kumar fra deltakelse i alle programmer i regi av staten, og vurderer rettslige skritt.

Men Kumar står standhaftig for sine meninger. På et TV-show nylig uttalte han at hans bemerkninger «var basert på vitenskap og mange års erfaring».