Credit: NTB scanpix Fotograf: Teigen, Trond Reidar
Del saken

Jeg må innrømme at jeg blir ganske skuffet over en del kvinner når man diskuterer abort med dem. En del kvinner anser menn som uansvarlige vesener som «strør» rundt omkring helt uten å ta ansvar for resultatet av sin spredning av sine egne frø.

Det er sikkert riktig at enkelte menn er sånn. Tør jeg våge å påstå at denne type adferd er mer utbredt blant våre «nye landsmenn» enn blant etniske nordmenn?Skal jeg bygge på mitt eget erfaringsgrunnlag, tror jeg svaret må være ja på at menn fra en del andre kulturer ikke har norske menns ansvarsfølelse.

Jeg kjenner selvsagt ikke alle typer mannskulturer, men i min verden, i min omgangskrets og blant mine venner, ser jeg en meget stor villighet til å ta ansvar, ikke bare for sine egne biologiske barn, men også barna til sin kjæreste, til sin samboer og til sin nye kone.

Jeg synes det er merkelig at dette ikke blir mer omtalt i norske medier. En av mine venner ble f eks kjæreste med en kvinne som nettopp hadde født et barn (som ikke var hans), men han stilte øyeblikkelig opp som far for dette barnet, og gikk rett inn i rollen som biologisk far.

Det har jeg selv også gjort i forhold til et barn som i utgangspunktet ikke var mitt eget biologiske barn, og det har jeg aldri angret på. Jeg ble simpelthen så glad i denne lille jenta, som ikke hadde en far, at jeg valgte å gi henne alt det jeg kunne som «ekstra-pappa».

Og den dag i dag betyr hun akkurat like mye for meg som mine biologiske barn. Det har ikke minst beriket mitt liv noe enormt å få være far og vise omsorg for et lite vesen som ikke hadde en far.

Men offensive feminister har visst ikke oppdaget denne siden ved norske menn.

Og når vi menn som elsker barn og som har gjort andre menns barn til våre egne og elsker dem som våre egne, uttaler at vi er mot abort, og at vi ønsker at kvinner skal ta seg av selv de ikke planlagte barna og la dem bli født, så får vi høre hvor lite vi forstår og hvor forstokkede og uønskede våre meninger er.

Norge er full av kjærlige og forståelsesfulle menn som er parate til å ta til oss barn som våre egne og gi dem kjærlighet og omsorg, selv om de ikke er våre egne biologisk sett.

Men når vi oppfordrer kvinner til å ikke ta abort, men ta imot det barnet de ikke hadde planlagt, så blir vi bedt om å la være å blande oss borti noe som utelukkende gjelder kvinner. Det er deres kropp. Det er de som bestemmer.

Vil de ta abort, så skal de bestemme det alene. At det står en kjærlig, imøtekommende og empatisk far klar til å gi barnet kjærlighet, er totalt uvesentlig.

Menn er egoistiske personer helt uten ansvarsfølelse, og om en mann påstår at abort er noe han ikke ønsker, så bør han fortest mulig settes grundig på plass så han holder kjeft om sånne ting som menn ikke skjønner en dritt av.