Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / jeff pachoud
Del saken

En kvinne ble nødt til å stanse under et sykkelritt for kvinner, fordi hun var i ferd med å ta igjen rittet for menn, som gikk av stabelen 10 minutter før kvinnerittet.

Den sveitsiske syklisten Nicole Hanselmann (27) skildrer det som et «kleint øyeblikk» da hun ble stoppet under et sykkelrace i Flandern i Belgia, fordi hun, som hadde lagt de andre kvinnene bak seg, var i ferd med å ta igjen støttebilene til det motsvarende sykkelrittet for menn. Det rapporterer CNN.

Kvinnen, som er tidligere sveitsisk mester, hadde opparbeidet seg en ledelse over de andre kvinnene på to minutter, 30 kilometer inn i det 120 kilometers sykkelrittet, da ansvarlig personell ba henne om å stanse, inntil avstanden til mennene ble gjenopprettet.

Les også: Kvinner har ikke penis

Langsomt mannsritt

Arrangementet offisielle Twitter-konto har proklamert at «nøytralisering av vårt kvinneritt ved jernbaneovergangen i Sint-Denijs-Boekel… grunnet et veldig langsomt mannsritt».

– Det var litt trist for meg fordi jeg var ved godt mot, og når gjengen ser deg stoppe får de bare ny motivasjon til å ta deg igjen. Vi kunne bare se ambulansene til mannsrittet. Jeg tror vi stoppet i fem eller syv minutter, og da dreper dere bare sjansene dine, sier Hanselmann til Cycling News.

Etter at hun ble stanset av arrangørene tok de andre kvinnene igjen henne, og hun fikk til slutt øye seg med en 74. plass.