Artisten Kurt Nilsen ble tatt i promillekjøring ved en golfbane utenfor Bergen i fjor. Ifølge VG ligger det an til at han vil få en bot og bli fratatt førerkortet i ett år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Del saken

Artisten Kurt Nilsen må betale en bot på 175.000 kroner etter å ha kjørt bil med 0,59 i promille i fjor sommer, skriver Bergens Tidende.

Nilsen ble tatt i en promillekontroll ved Meland golfklubb utenfor Bergen i 12-tiden onsdag 11. juli i fjor. Ifølge Nilsens manager, Jan Fredrik Karlsen, erkjente Nilsen alt på stedet og la seg langflat i møte med politiet.

– Hendelsen er bare ekstremt beklagelig. Kurt ble litt for ivrig til å sette seg i bilen dagen derpå for å spille golf. Det finnes ingen unnskyldning overhodet, for det er bare beklagelig og flaut, sa Karlsen til VG onsdag denne uken.

Nilsen erkjente straffskyld da saken mot ham ble behandlet som en såkalt tilståelsessak i Bergen tingrett fredag.

– Jeg var i studio dagen før. Alkohol ble konsumert – helt til cirka totiden om natten. Neste morgen ble jeg litt for ivrig og gikk for tidlig i bilen. Det resulterte i det jeg sitter her for nå. Nå har jeg sittet uten bil i åtte måneder og har angret hele tiden, sa Nilsen i retten, ifølge Bergens Tidende.

Dom i saken ble avsagt fredag formiddag. I tillegg til boten på 175.000 kroner må Nilsen klare seg uten førerkort i ett år.