(AP Photo/Robert Sorbo, File)
Del saken

Vi beveger oss et skritt fremover i tid, til Nirvanas legendariske opptreden på MTV Unplugged i 1993. Publikum forventet superhiten «Smells Like Teen Spirit», men fikk andre sanger fra Nirvana og en del coverlåter (som David Bowies The Man Who Sold The World). Jeg har valgt ut Come As You Are – en av Nirvanas egne låter.

Intensiteten i Kurt Cobains fremførelse får i ettertid ny betydning når man vet at han tok livet av seg kort tid etter (5. april 1994). Dette er litt personlig for meg, da dette var bakgrunnsmusikken som student i Trondheim akkurat når jeg traff min nåværende kone. De av dere som har studert i Trondheim husker sikkert stemningen når Nirvana ble spilt på full guffe i Bodegaen midt på 90-tallet. Dere som er gamle nok har minner fra andre lugubre skjenkesteder.

Grunge var 90-tallets store nyhet i musikken, og Nirvana var de første virkelig store. Etterpå fulgte en rekke forfinete utgaver som f.eks. Pearl Jam (som virkelig kunne spille).

Det merkelige er at denne nye bølgen var sterkt inspirert av en canadisk country/folk/tidvis rocker ved navn Neil Young. Han blir tema neste uke!