Fotokred: NPO
Del saken

8. mars ble det bestemt at Eurovision Song Contest 2020 som skulle vært avholdt i Rotterdam i mai, er avlyst. Det ble besluttet av den europeiske kringkastingsunionen EBU og den nederlandske kringkasteren. 

Nå har EBU informert NRK og de andre deltakerlandene om hvilke regler som gjelder for neste års Eurovision Song Contest.

De har bestemt at det kun skal være nye låter med i Eurovision 2021. 

Dette er i tråd med eksisterende regler om at ingen av låtene som konkurrerer skal ha vært utgitt eller fremført før september året før.  

Ulrikke Brandstorp vant finalen i Melodi Grand Prix. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

 Vhar nettopp fått denne informasjonen fra EBU som er ansvarlig for de konkurransereglene som gjelder for Eurovision Song ContestDette betyr at Ulrikkes låt «Attention» ikke kan delta i neste års internasjonale finale. 

– Denne situasjonen er lei for Ulrikke og oss, for hun stilte med en helt fantastisk låt som vi hadde stor tro på foran Eurovision i mai. Vi har planlagt å møte Ulrikke neste uke for å snakke om hva dette betyr, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning.

Les også: Ulrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll

Vant etter tekniske problemer

Ulrikke Brandstorp (24) vant i februar MGP-finalen med popballaden «Attention» etter en kveld preget av tekniske problemer i forbindelse med avstemningen.

Låten «Attention» har Brandstrop skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Ifølge 24-åringen handler låten om kjærlighet, og at man endrer seg for å få oppmerksomheten fra et annet menneske.

Folket fikk ikke stemt

Den sedvanlige måten å stemme gjennom telefonlinjen var i år erstattet med en stemmefunksjon på NRK.no.

Den store pågangen førte imidlertid til at nettsiden brøt sammen, og de norske seerne fikk ikke stemt fram sine favoritter.

Publikum lot seg ikke sjarmere og buet da programlederne meddelte at de måtte gå for plan B, som innebar at «en folkevalgt jury» pekte ut de fire artistene, som ble videre i finalen.