Kronprins Haakon delte tirsdag ut prisen Årets internasjonale suksess til Mikkel S. Eriksen (t.v.) og Tor Erik Hermansen (t.h.) i Stargate. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Del saken

Stargate-duoen Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen vant prisen Årets internasjonale suksess.

Prisen, som ble overrakt av kronprins Haakon, ble utdelt tirsdag i anledning Music Norways sommerfest i Prindsen hage i Oslo.

Den Grammy-vinnende produsent- og artistduoen Stargate har jobbet med noen av de største navnene i musikkverdenen, blant andre Michael Jackson, Mariah Carey og Beyoncé.

Stargate fastslår i en uttalelse at prisen er et bevis på norsk musikks utvikling internasjonalt.

– Da vi begynte som Stargate for 20 år siden, var det knapt en nordmann å se i internasjonal musikkbransje. Nå er vi overalt. Vi er stolte av å ha vært en del av denne utviklingen og er takknemlige for denne prisen, sier de to.

Prisen er et samarbeid mellom Music Norway, som er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon, og Spellemann. Den består av en spellemannharpe og et stipend på 100.000 kroner, som Kulturdepartementet står bak.

Prisen er delt ut tre ganger tidligere: Første vinner var Kygo for det han oppnådde i 2015, fulgt av Alan Walker (2016) og Ina Wroldsen (2017).