
På den røde løper, på Instagram og selv på nettsider for nybakte mødre ser vi en ny trend: Korsettet er på vei tilbake. Dette skaper reaksjoner, skriver The Guardian.
Selv på Mothercare, som selger klær og utstyr til blivende og nybakte mødre og barna ders, dukket korsettet opp. Dette har ført til anklager om at nettsiden legger press på mødre ved å promotere vekttap og en slank midje også for de som nettopp har gjennomført en fødsel. Jacqui Tomkins fra Independent Midwives UK er kritisk:
– Jeg engster meg for at kvinner kan få en feil forståelse. Budskapet synes å være at det viktigste for en nybakt mor er å komme seg i form, og se ut som Kim Kardashian. Det bekymrer meg.

Korsettet har figurert i periferien av motebildet en stund. Men nå nærmer det seg mainstream. Vi finner korsettet i mer tradisjonell form, retro-style i kolleksjonene til de ulike motehusene. Korsettfeberen sprer seg på sosiale medier, det er mer enn én million poster på Instagram og Twitter som promoterer korsettet, «midjetrening» etc. Samtidig eksisterer det fortsatt i mer obskure miljøer som fetisjisme, S&M, Cosplay og kroppsmodifisering.
Women's Spiral Steel Boned Steampunk Gothic Bustier Corset with Chains https://t.co/5l3PiXNUSl #steampunk #Corsets pic.twitter.com/hPWcNHUeSU
— D K (@den_63rus) June 26, 2019
Trenden fikk en enorm boost etter at Kim Kardashian ankom the Met Gala nylig i en korsettkjole. Hennes ekstreme timeglassform ble bare understreket av kjolen, det blir nesten noe tegneserieaktig over det hele. Hun måtte forøvrig transporteres stående til gallaen, da det var umulig å sitte i kjolen.

Coco Chanel fikk æren for å frigjøre kvinnene fra korsettet, som i sin gamle form kunne medføre seriøse helseplager. Men Valerie Steele, som skrev boken The Corset: A Cultural History, mener korsettet aldri forsvant, det ble «internalisert» i de nye kroppsidealene.
– Korsettet forsvant egentlig ikke, men ble internalisert gjennom diett, trening og plastisk kirurgi, skriver Steele.
Rebecca Scritchfield er forfatter av boka Body Kindness. Hun mener sosiale medier belønner alt som er «uvanlig eller unikt».
– Tynnhetsidealet er så sjelden og umulig å tilfredsstille, dette er bare et nytt nivå. Bildene på Instagram men tynne midjer og gigantiske pupper er eksotisk, nesten en fantasi (…) Noen kan reagere med kvalme på det kunstige utseende, men det betyr ingenting for det skaper uansett reaksjoner.