Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Gjensidige registrerte 40 prosent færre bilskader i forrige uke sammenlignet med de to foregående ukene.

– All aktivitet er lammet i disse tider, men at bilskadetallene skulle gå så mye ned var overraskende, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Selskapet registrerte i forrige uke nærmere 800 saker. Til sammenligning var gjennomsnittet 1 350 i de to foregående ukene.

– På skadesenteret, som nå stort sett drives fra hjemmekontor, merker de dette tydelig. Det er færre telefoner, færre spørsmål i ulike kanaler, og færre skademeldinger, sier Rysstad.

Trafikken stuper

Med flere og flere i karantene hjemme eller på jobb hjemme faller naturlig nok pendlertrafikken. Mer enn hver tredje bil er borte fra rushtrafikken i Oslo og Bergen, melder NRK.

Det ble registrert 156.042 bompasseringer i morgentrafikken i Oslo onsdag 18. mars morgen mellom klokken 6 og 9. Det er 39,8 prosent færre passeringer enn onsdagen før, melder NRK.

Trenden er den samme i Bergen. Her har antall passeringer i bomringen falt med 100.000 passeringer på én uke. Fra 276.004 passeringer til 171.411 passeringer fra tirsdag 10. mars til tirsdag 17. mars, melder NTB.

Det er en nedgang på 37,9 prosent. Mer enn hver tredje bil er altså borte.