Oslo 20181214. Kongefamilien stiller til den årlige julefotograferingen på Slottet. Foran: kong Harald og dronning Sonja. Bak f.v.: prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prins Sverre Magnus.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken

Kongefamilien stilte samlet til den årlige julefotograferingen på Slottet fredag. Julen skal de feire sammen på Kongsseteren.

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens i Uvdal. I år blir det jul sammen med kongeparet på Kongsseteren, opplyser Slottet til NTB.

Kongsseteren er kongeparets private eiendom og ligger på Voksenkollen i Oslo.

Første juledag vil hele kongefamilien være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

I tiden før jul vil kronprinsesse Mette-Marit besøke arrangementet Vårt Nabolag på Dikemark Asylmottak søndag 16. desember. Vårt Nabolag er en festival som har som mål og styrke båndet mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget, ifølge kongehuset.no.

Dagen etter besøker kronprinsessen og kronprins Haakon foreningen For Fangers Pårørende. Arrangementet er et førjulstreff for barn, unge og voksne som har et familiemedlem som sitter i fengsel.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år vil dronning besøke barnesenteret på Ullevål sykehus fredag 21. desember.

(©NTB)

[email protected]