Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus under 17. mai feiring på Skaugum i Asker. På grunn av koronapandemien er det i år en annerledes feiring av nasjonaldagen. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB
Del saken

Utover dagen ankommer de Oslo for å feire sammen med resten av kongefamilien.

Nasjonaldagen startet på Skaugum for kronprinsfamilien med et kort program utendørs i samarbeid med Asker kommune, skriver NTB.

Like etter 09.30 kom de gående ut til de fremmøtte, som startet med å synge «Gud signe vårt dyre fedreland». Deretter var det duket for en tale fra Askers ordfører Lene Conradi (H).

Kronprinsfamilien hadde med de to hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle.

Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus under 17. mai feiring på Skaugum i Asker. På grunn av koronapandemien er det i år en annerledes feiring av nasjonaldagen. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB

Kongefamilien vil på sedvanlig vis troppe opp på slottsbalkongen klokken 11.30 for å overvære nasjonaldagsmarkeringen.

Markeringen avsluttes ved at kongefamilien synger nasjonalsangen sammen med resten av landet klokken 12.00.

Barnekor, skoleelever og Gardens drill og musikk får samles til arrangement på Slottsplassen 17. mai når kongefamilien kommer ut på balkongen.

I løpet av dagen vil kongeparet og kronprinsparet gjennomføre en kjøretur i noen av Oslos bydeler. På grunn av smittevernreglene kan vi ikke oppgi klokkeslett og nøyaktig sted for kjørerutene, opplyser Kongehuset.

På ettermiddagen går kongeparet og kronprinsparet om bord i kongeskipet Norge for å slutte seg til en båtparade i Oslofjorden med hundrevis av småbåter.

Etter båtparaden reiser kongeskipet videre mot Tønsberg.