Filmen «Vice», med Christian Bale i rollen som tidligere visepresident Dick Cheney, er favoritt til Golden Globe. Ingen norske bidrag er nominert i år. Filmen om USAs tidligere visepresident Dick Cheney, «Vice», er nominert til hele seks priser under årets Golden Globe. Hovedrolleinnehaver Christian Bale er nominert til prisen for beste skuespiller i sjangeren komedie/musikal. «Vice» kommer på norske lerret i slutten av desember. Andre filmer det er knyttet store forventninger til, er musikkfilmen «A Star Is Born» med blant andre Bradley Cooper, og komedien «Green Book» med den danske skuespilleren Viggo Mortensen i en av hovedrollene. På listen over nominerte i år er det ingen norske bidrag – verken innen film- eller TV-kategoriene. Av europeiske bidrag finner du belgiske «Girl» og den tyske filmen «Never Look Away». Golden Globe går av stabelen 6. januar i Beverly Hills og regnes som sesongens første prisfest i USA. Utdelingen er kjent for å gi en pekepinn på utfallet av Oscar-utdelingen i februar. (©NTB) [email protected]
Del saken

Filmen «Vice», med Christian Bale i rollen som tidligere visepresident Dick Cheney, er favoritt til Golden Globe. Ingen norske bidrag er nominert i år.

Filmen om USAs tidligere visepresident Dick Cheney, «Vice», er nominert til hele seks priser under årets Golden Globe. Hovedrolleinnehaver Christian Bale er nominert til prisen for beste skuespiller i sjangeren komedie/musikal. «Vice» kommer på norske lerret i slutten av desember.

Andre filmer det er knyttet store forventninger til, er musikkfilmen «A Star Is Born» med blant andre Bradley Cooper, og komedien «Green Book» med den danske skuespilleren Viggo Mortensen i en av hovedrollene.

På listen over nominerte i år er det ingen norske bidrag – verken innen film- eller TV-kategoriene. Av europeiske bidrag finner du belgiske «Girl» og den tyske filmen «Never Look Away».

Golden Globe går av stabelen 6. januar i Beverly Hills og regnes som sesongens første prisfest i USA. Utdelingen er kjent for å gi en pekepinn på utfallet av Oscar-utdelingen i februar.

(©NTB)

[email protected]